bila masuk musim buah

Dia Maha Mengatur Rezeki pada semua hamba2NYA, malah tak pernah sesekali lalai dalam memastikan setiap hambaNYA mesti mengalas perut dengan makanan…Alhamdulillah… Maha Hebat adalah untukMU Ya Rabb. Kat UK skarang musim buah baru bermula, awal2 ni mula dengan cherry, strawberi, rasberi, macam2 lagi laa yang ‘ri’2 blakang dia…baru pagi tadi aku gi fruit picking kat area Doncaster kot, tak pasti lak tapi bawah skit nak ke selatan dari Doncaster, 1jam 14minit dari Leeds. Jadi gi lah petik buah2 ceri yang gebu2 tu, memang beso2 dan merah kehitam2an. Masuk ladang tu memang free, petik dan makan kat situ takyah bayar, tapi bila nak bawak kuar baru bayar kat kedai depan tapi banyak mana pun nak sumbat kat mulut tu bila petik kat ladang tu. Pastu sempat laa gak gi petik strawberi dan rasberi, wangi2 dan beso2. Indahnya ciptaanNYA….

5 thoughts on “bila masuk musim buah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s