Musim

Leeds…dari ‘Spring’ ke ‘Summer’, bila siang dah panjang, pheeewww, awal solat je suboh dah mula cecah 2.45 pagi, lama2 makin awal lagi tu. Tu yg skarang bukak tingkap kol 4-5 pagi dah cerah terang benderang. Waktu siang, ada kekadang tengah2 hari tu suhu dah lebih kurang malaysia…cecah 28 darjah celcius tapi ada angin laa. Terus kepada maghrib jam 9.30 malam, gambar kat bawah ni snap masa waktu maghrib…

pastu isyak 11 lebih…kalau diikut cara menghitung waktu solat, sbenarnya dikirakan waktu suboh dan isyak telah lenyap kerana warna senja terlalu lama untuk hilang, jadi adalah cara2 kat Masjid area sini menentukan mengikut mazhab mereka…inilah luasnya Islam.

gambar ni aku snap masa jam 10 malam, isyak belom masuk lagi… cantik tone color dari Allah, Subhanallah… sangat cantik sbenanye tapi aku snap pakai camera phone je, kalau pakai SLR maybe lagi lawoo tu…dan waktu malam masih dingin jugak, tidaklah sampai menusuk tulang, paling rendah pun 7-9 darjah celcius je… Alhamdulillah dari sejuk winter lepas, sampai menggigil dok dalam rumah pun.. huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s