Jalan2 Carboot Sale

Ujung2 minggu kat UK, dipenuhi ngan Carboot Sale. Rasanya semua tempat sekitar UK ni ada wat benda camni, cuma stakat ni aku pegi area Leeds,
York dan sekitar kawasan tepi2 Leeds jek la. Tempat barang2 terpakai dari keluarga2 omputih nih yg diorang jual semula kat sini, kekadang kalau bernasib baik, barang2 yg diorang jual ni baru2 lagi mungkin tu hadiah krismas diorang kan atau hadiah2 yg diorang tak guna lagi. Tapi kat jualan macam ni, biasa ah sape cepat sampai, dapat ah die sambar barang baik. Kalau soal harga, ada tempat yg barang ok dan harga ok, ada tempat barang ok tapi mahal. Terpulanglah kalau nak sambar ke tak kan. Setakat nih pun bila diperhati, mat2 salleh ni kalau pakai barang, barang2 tu baik n cantik lagi..dapat kat org malaysia tu yg abis jahanam…hahaha. Kalau soal barang lak, branded2 ppn ade maa, contoh Ben Sherman, Levis, Superdry, Dockers, Next, Topman Topshop, Dorothy Perkin dan banyaklah, tu baru jenama barang2 pakaian je kan, belom sebut jenama barang2 lain lagi macam barang cycling, hiking, fishing, camping pastu macam2 lagilah…oklah, selamat ber’carboot’…phheeww..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s